Nyheter

Effektiv vård, SOU 2016:2

Patientens roll som medskapare i vården lyfts fram i utredningen om ett effektivare resursutnyttjande inom hälso- och sjukvården. 

Läs mer

Besök från Cypern

Cyperns motsvarighet till Reumatikerförbundet på besök i Sverige.

Läs mer
Cyperm-projekt

Gör din röst hörd

Naturvårdsverket genomför en enkätundersökning om tillgänglighet och friluftsliv i naturen. Om du vill kunna påverka så gå in och svara på enkäten.

Läs mer

Ordförandefrågan i media

De senaste dagarna har information kopplat till ordförande Anne Carlsson och Reumatikerförbundet presenterats av bland annat Sveriges Radio, Ekot. Sedan januari 2016 har Anne Carlsson inte arbetat som ordförande i förbundet, och frågan om hennes ordförandeskap kommer att hanteras av förbundets stämma i början av juni 2016.

Läs mer

Smärtan som sjukdom

Professor Eva Koseks arbetar sedan länge med smärta och fibromyalgi. Här kan du läsa hennes artikel från Reumatikerförbundets forskningsrapport om ett helt nytt sätt att förstå långvarig smärta.
Du som bor i Stockholm, Göteborg, Uppsala eller Vänersborg kan fira Internationella fibromyalgidagen med föreläsningar.

Läs mer
Professor Eva Kosek

Reumatikerförbundets film vann guld

Reumatikerförbundets film ”Sjukdomar i rörelseorganen” vinner guld i sin kategori Public Relations: Medicin, på World Media Festival i Hamburg idag. 

Läs mer

Förbundsstämma

Reumatikerförbundets årliga förbundsstämma äger rum den 4-5 juni på Aronsborg i Bålsta.

Läs mer
Förbundsstämman 2014 äger rum den 31 maj - 1 juni i Borås

Fibromyalgidagen

Idag är det internationella fibromyalgidagen.

Läs mer
Therese Modin tar hjälp av en Tens-apparat för att hantera sin fibromyalgi.

Glöm inte SLE 10 maj

Tisdagen den 10 maj är det dags för Internationella SLE-dagen, World Lupus Day. Dagen kommer att fyllas med intressanta föreläsningar om bland annat fysisk aktivitet och träning.

Läs mer

Patientsäkerhetsstipendiet

Patientsäkerheten inom ortopedin är mycket viktig! Vilken klinik/enhet ska få stipendiet på 25 000 kr i år? Nominera senast den 30 juni till .

Läs mer
Utdelning av patientsäkerhetsstipendiet 2014
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.