. Genom att studera hur olika gener och miljöfaktorer påverkar immunsystemet har forskningen ökat förståelsen för hur sjukdomen beter sig och nya läkemedel har utvecklats eller är under utveckling.

Glöm inte SLE 10 maj

Tisdagen den 10 maj är det dags för Internationella SLE-dagen, World Lupus Day. Dagen kommer att fyllas med intressanta föreläsningar om bland annat fysisk aktivitet och träning.

Internationella SLE-dagen är till för att informera och öka förståelsen om SLE och hur sjukdomen påverkar människor runt om i världen som lever med den. Dagen fokuserar på behovet av bättre patientvårdtjänster, ökad forskning samt orsakerna till varför sjukdomen uppkommer. På SLE-dagen samlas SLE-organisationer, specialister och människor som drabbats av SLE i syfte att öka kunskapsläget samt att minska lidandet av sjukdomen. 

SLE-dagen arrangeras av Facebookgruppen ”SLE MIL Sweden”, Reumatikerförbundet och Reumatikerföreningen Stockholm. Läs mer här:

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.