Medlemmarna berättar med egna ord varför de gick med i Reumatikerförbundet

Eida Steen Foto: Hugo Leijon

Eida Steen, 31 år, Skänninge

När jag fick SLE 2005 ville jag få så mycket information om sjukdomen som möjligt. Då var det en självklarhet att bli medlem och få tillgång till kontaktnätet och tidningen.

Gun Lingberth, 67 år, Nacka

Jag blev medlem för att jag upptäckte att vi kan påverka samhället. En paneldebatt om fibromyalgi blev starten som så småningom resulterade i ett vårdprogram för fibromyalgi 2011.

Eva Furuland, 54 år, Uppsala

Vår dotter fick barnreumatism. Vi behövde prata och få information om sjukdomen. Reumatikerförbundets kansli hjälpte oss på ett positivt sätt. Då blev vi medlemmar.

Anna Bältmark, 44 år, Malmö

Jag vill påverka min egen framtid. Som medlem får jag diagnoskunskap och tillgång till den senaste forskningen. Det gör att jag vågar lita på mig själv och göra mitt bästa utifrån de resurser jag har. 

Läs mer

Lars Jonsson, 71 år, Stockholm

Jag är med i Reumatikerförbundet för att få information om min diagnos AS och andra reumatiska sjukdomar, behandlingar, träning, rehabilitering, forskning samt att ta del av andras åsikter och erfarenheter i artiklar.

Joakim Åhlin 38 år, Stockholm

Jag gick med för att få möjlighet att träffa andra personer med samma diagnos, samt att få ta del av den information och kunskap som både organisationen samt dess medlemmar har.

Isabel 19, piteå

Isabel Häggström 19 år, Piteå

Jag fick diagnosen Entesopati när jag var 2 år gammal. Sen dess har jag fått diagnoserna JIA och ryggreumatism. Jag blev medlem genom min mamma när jag var 11 år gammal.

Läs mer
bild saknas på personen i fråga

Din berättelse

Varför gick du med i Reumatikerförbundet?

Skicka din berättelse och en bild på dig själv till oss på så lägger vi upp den här.

50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.