Att få en reumatisk sjukdom påverkar hela livet - från ekonomi till självsliv. Det finns också mycket du kan göra själv för att må bättre i vardagen.

Möte med vården

Mötet med vården

Du som har problem med din hälsa måste hitta rätt i vården för att få den hjälp du behöver. Så är det också när du fått en diagnos.

Läs mer
Under temaåret 2012 "Reumatikerförbundet - kunskap som lindrar" vill vi öka kunskapen hur det är att leva, och må bra, med reumatisk sjukdom. 

Filmen: Simon är orolig för att han har en reumatisk sjukdom så han bestämmer sig för att lära sig mer vad man

Smärta och trötthet

När du lever med långvarig smärta är det naturligt att du blir mindre aktiv och rörlig. Smärtan kan påverka livet på många olika sätt. Det gäller att undersöka och hitta vägar till en så smärtfri tillvaro som möjligt. 

Läs mer
Under temaåret 2012 "Reumatikerförbundet - kunskap som lindrar" vill vi öka kunskapen hur det är att leva, och må bra, med reumatisk sjukdom. 

Filmen: Simon funderar hur en reumatisk sjukdom skulle påverka hans liv och vad han skulle behöva för stöd av s

Nära och kära - hur påverkas de?

När någon har reumatisk sjukdom påverkar det personens relationer på ett eller annat sätt. Ni kan ha levt tillsammans under många år och en av er har en reumatisk sjukdom. 

Läs mer

Kost och livsstil

Du kan hjälpa dig själv att må bättre även om du har en sjukdom. Allt måste naturligtvis vara på dina egna villkor och för att du själv vill. Förslagen kan komma från många håll, men det är din vilja och önskan som styr. 

Föreläsning

Föreläsningar

På grund av att ABF flyttat de ursprungliga filmerna till sin nya sajt går det inte längre att se föreläsningsfilmerna från 2012 här på Reumatikerförbundets webbplats. Däremot kan du följa länkarna nedan och se dem direkt på ABF Play.

Föreläsningarna från forskningsdagen 2013 går däremot att se som vanligt.

Läs mer
Det finns släktskap och samband mellan de olika reumatiska sjukdomarna.

Vad kan orsaka reumatisk sjukdom ?

Myt eller sanning? Det florerar många rykten om vad som kan ge upphov till reumatisk sjukdom. Reumatolog Bo Ringertz vid Karolinska Institutet reder ut vad forskarna egentligen vet om några av de vanligaste uppfattningarna.

Läs mer

Träning

Det är vetenskapligt belagt att träning och fysisk aktivitet är bra för reumatiker. För många diagnoser är det en nödvändig del av behandlingen.

50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.